Jocs al anfiteatre

LA NAUMAQUIA
La naumaquia era un espectacle que es duia a terme tan en els anfiteatres com en els circs, i representava batalles navals entre romans, que havien passat realment.
Aquest espectale prové d’un altre que es deia “el combat de tropes”, que consistia en batalles no entre combatents individuals, si no, entr exercits.
La naumàquia només traslladava aquest combats a un decorat naval.
La primera numaquia es va representar en una piscina al costat del Tiber que Juli Cesar havia fet construir l'any 46 a.c
Després d'aquest espectacle,es van fer alguns als anfiteatres. Això requeria molta feina ja que s'havien de construïr naus especialment per l'espectacle i s'havien de fer construccions específiques que permetéssin omplir l'anfiteatre d'aigua.
Era un espectacle sagnant, cruel que es considerava fin hi tot pitjor que les batalles entre gladiadors.
Hi participaven moltes persones de les quals la majoria no sortien amb vida.
Els participants s'anomenaven naumaquiaris i igual que els gladiadors, sovint eren presoners comdemnats a mort o esclaus. es dividien en dos grups i acostumaven a representar dos estats marítims enfrontats  com per exemple els egipcis i els tirians, els perses i els atenencs etc.
La salutació que feien els gladiadors (morituri et salutant), es diu que és una adaptación errònea ja que només es té constància de que els que realment deien aquesta salutació, eren els numaquiaris.
Quan es van començar a fer naumàquies als anfiteatres,  van haver de construir una mena de fosses al mig de l’estadi que s’omplia d’aigua en les ocasions que feien l’espectacle.
Això va multiplicar la quantitat de naumàquies durant un temps, però cada cop es van fer menys i menys populars fins que van acabar desapareixent.

 
Febrero 2008 | Diseñado por anita